Herhaalservice uitleg – Apotheek Bom & Apotheek De Venen – Vriezenveen

Apotheek Bom & Apotheek De Venen

Koningsweg 38 7672 GD Vriezenveen Tel:0546-562422

Herhaalservice uitleg

Als u chronisch geneesmiddelen gebruikt, krijgt u telkens voor een bepaalde periode geneesmiddelen mee. Na die periode vraagt u bij uw huisarts een herhaalrecept aan en kunt u na 2 werkdagen de geneesmiddelen bij onze apotheek ophalen.

Om u te assisteren bij het (tijdig) aanvragen van uw chronische medicatie, zijn Apotheek Bom en Apotheek De Venen, in samenwerking met alle huisartsen in Vriezenveen en Westerhaar, een (kostenloze!) herhaalservice gestart.

Wat houdt de herhaalservice in?

Als u zich heeft aangemeld voor deze herhaalservice, signaleert de apotheek wanneer uw medicijnen bijna op zijn. De apotheek vraagt dan een herhaalrecept aan bij uw huisarts. Dit hoeft u dus niet meer zelf te doen. Uw medicijnen worden vervolgens ruim op tijd voor u klaargemaakt in de apotheek. Indien u over een e-mailadres beschikt ontvangt u van ons een e-mail wanneer uw medicijnen klaar staan. Ze kunnen dan opgehaald worden.

Voor wie en welke geneesmiddelen?

De herhaalservice is geschikt voor mensen die veel medicijnen gebruiken, maar ook voor mensen die weinig medicijnen gebruiken.

Alleen medicijnen die met een vaste hoeveelheid per dag gebruikt worden (bijvoorbeeld 2 keer per dag 1 tablet) en medicijnen die langere tijd moeten worden gebruikt, lenen zich voor deze service.

Medicijnen die niet met een vaste hoeveelheid per dag gebruikt worden, kunnen niet opgenomen worden in de herhaalservice. Dit zijn bijvoorbeeld crèmes, oogdruppels, oordruppels en medicijnen die ‘’zo nodig’’ (naar behoefte) worden gebruikt. Voor deze medicijnen moet u zelf een recept aanvragen bij de huisarts. Hierin verandert dus niets.

U kunt zich aan de balie in de apotheek aanmelden voor deze herhaalservice. Na uw aanmelding zal er een intake-gesprek plaatsvinden. Als dit niet direct mogelijk is, wordt met u een afspraak gemaakt.